Het kyckling med päron och valnötter
2 portioner
2 st kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
2 dl créme fraiche
1 riven vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1 msk kycklingfond
1 päron1/2 dl rostade hackade valnöter
kär kycklingen i stora bitar och krydda dem med salt och peppar. Stek dem i smör i en stekpanna. Vispa ihop créme fraiche, vitlök, ingefära, fond och sambal oelek i en gryta. Lägg i kycklingen och låt det småputtra under lock i 5 minuter.
Dela päronen på längden och skär bort kärnhusen. Stek dem i smör i en stekpanna. När de fått fin färg läggs dem i grytan och strö över valnötter. Servera med ris och en god sallad.
Visste du att: Under 400-talet använde man ingefära i sjömännens mat för att förhindra sjösjuka och skörbjugg. Studier visar också att ingefära kan lindra smärta och ha goda effekter mot inflammation
Så himla gott!!! Me gusta mucho!!!
SvaraRaderaIngefära ska tydlien lindra illamående över lag... Får väl prova efter nästa aw ;)
Trevlig helg!!!
Hare blivit mycket donken det senaste eller? Känns dålig med uppdateringar.. ;)
SvaraRadera