torsdag 9 februari 2012

Hetta

Många tycker att frukt ska ätas som den är och absolut inte blandas i varm mat. Jag tycker snarare det är gott att få in lite sötma och friskhet i maten. Dagens tips är ett exempel på det.





Het kyckling med päron och valnötter
2 portioner

2 st kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
2 dl créme fraiche
1 riven vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1 msk kycklingfond

1 päron
1/2 dl rostade hackade valnöter

kär kycklingen i stora bitar och krydda dem med salt och peppar. Stek dem i smör i en stekpanna. Vispa ihop créme fraiche, vitlök, ingefära, fond och sambal oelek i en gryta. Lägg i kycklingen och låt det småputtra under lock i 5 minuter.
Dela päronen på längden och skär bort kärnhusen. Stek dem i smör i en stekpanna. När de fått fin färg läggs dem i grytan och strö över valnötter. Servera med ris och en god sallad.

Visste du att: Under 400-talet använde man ingefära i sjömännens mat för att förhindra sjösjuka och skörbjugg. Studier visar också att ingefära kan lindra smärta och ha goda effekter mot inflammation

2 kommentarer:

  1. Så himla gott!!! Me gusta mucho!!!
    Ingefära ska tydlien lindra illamående över lag... Får väl prova efter nästa aw ;)
    Trevlig helg!!!

    SvaraRadera
  2. Hare blivit mycket donken det senaste eller? Känns dålig med uppdateringar.. ;)

    SvaraRadera