söndag 4 december 2011

Juletider

När julen närmar sig så brukar jag alltid göra lite tryfflar för att ha till glögg och kaffe. I år gjorde en gammal favorit och en ny variant med kardemumma. Känner jag mig själv rätt lär det säkert bli några fler närmare jul för att ha som present bär vi ska bort på jul.




Vit choklad- och passionsfruktstryffel
Ca 30 stycken

25 g smör
1/2 dl vispgrädde
2 passionsfrukter
200 g vit choklad
kokos

Smält smör tillsammans med grädde i en kastrull. Gröp ur passionsfrukterna och blanda i fruktköttet i kastrullen. Hacka chokladen och rör ner den i kastrullen. Blanda tills chokladen har smält och ställ den i kylen så att den stelnar. Forma därefter små kulor och rulla dem i kokos.

Kanel- och kardemummatryffel
Ca 25 stycken

2 dl grädde
1 kanelstång
1 tsk kardemummakärnor
200 g mörk choklad, 70%
Kakao

Stöt kanel och kardemumma i en mortel. Koka upp kryddorna i grädden och låt det stå och dra i 30 minuter. Sila därefter bort kryddorna och koka upp grädden på nytt. Hacka chokladen och smält den i grädden. Ställ kastrullen i kylen och låt det stelna. Forma därefter små kulor och rulla dem i kakao.


4 kommentarer:

  1. De med vit choklad hade du med till jobbet förra året va? De var grymma. Ska själv göra i veckan, kanske provar dina med.

    PappaKock

    SvaraRadera
  2. Vad tror du om att rulla dom vita i mortlat passionfruktskrisp? Måste testa!

    SvaraRadera
  3. Det blev ju jättegott Ida!

    SvaraRadera
  4. Spara några till mig! Låter underbara! :)
    /J

    SvaraRadera