Vit choklad- och passionsfruktstryffel
Ca 30 stycken
25 g smör
1/2 dl vispgrädde
2 passionsfrukter
200 g vit choklad
kokos
Smält smör tillsammans med grädde i en kastrull. Gröp ur passionsfrukterna och blanda i fruktköttet i kastrullen. Hacka chokladen och rör ner den i kastrullen. Blanda tills chokladen har smält och ställ den i kylen så att den stelnar. Forma därefter små kulor och rulla dem i kokos.
Kanel- och kardemummatryffel
Ca 25 stycken
2 dl grädde
1 kanelstång
1 tsk kardemummakärnor200 g mörk choklad, 70%
Kakao Stöt kanel och kardemumma i en mortel. Koka upp kryddorna i grädden och låt det stå och dra i 30 minuter. Sila därefter bort kryddorna och koka upp grädden på nytt. Hacka chokladen och smält den i grädden. Ställ kastrullen i kylen och låt det stelna. Forma därefter små kulor och rulla dem i kakao.

De med vit choklad hade du med till jobbet förra året va? De var grymma. Ska själv göra i veckan, kanske provar dina med.
SvaraRaderaPappaKock
Vad tror du om att rulla dom vita i mortlat passionfruktskrisp? Måste testa!
SvaraRaderaDet blev ju jättegott Ida!
SvaraRaderaSpara några till mig! Låter underbara! :)
SvaraRadera/J