söndag 11 december 2011

Mysig middag

Igår hade vi Melkers gudmor Sandra och hennes sambo Rasmus på besök. Vi bjöd på köttfondue, ett jättemysigt sätt att äta middag på. Till dessert bjöd jag på crème brüle och till kaffet gjorde mina tryfflar succé.

Crème brüle
4 port

4 äggulor
1,5 dl grädde
2 dl mjölk
3/4 dl strösocker
1 vaniljstång
Råsocker

Dela och skrapa ur vaniljstången och koka upp den med mjölk och grädde.
Vispa lätt ihop äggulor och strösocker i en bunke. Häll därefter gräddblandningen över äggsmeten och vispa tills det blandat sig ordentligt. Ta ur vaniljstången och häll upp smeten i portionsformar. Ställ dem i en långpanna och fyll formen med varmt vatten så att det täcker formarna till hälften. Grädda dem på 180 grader i ca 40 minuter. Ta ut och låt dem bli kalla. Vid servering strö över råsocker och bränn av dem.

1 kommentar:

  1. Jag hoppas att de inte åt upp alla tryfflarna... ;)
    /J

    SvaraRadera