torsdag 4 oktober 2012

Hallonsufflé


Hallonsufflé
8 st

270 g hallonpuré
30 g strösocker
20 g potatismjöl
25 g citronsaft
150 g äggvita (4st)
50 g strösocker

Blanda ihop puré, första delen socker, potatismjöl och citronsaft i en kastrull. Värm upp till första bubblan. Vispa under tiden äggvita och andra delen socker hårt. Vänd ner äggvitan i purén så att allt blandas. Fyll upp smeten till kanten i välsmorda och sockrade formar. Använd gärna en sprits. Använd en spatel eller liknade för att släta till en rak kant. Baka av i 175 grader i cirka 8 minuter. Servera direkt då dem sjunker fort.

Tips! Jag gör gärna en så här stor sats på en gång och fryser in dem formarna som blir över innan dem bakas av. Sen är det bara att baka av dem direkt från frysen i några minuter extra tills dem höjt sig fint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar