måndag 8 oktober 2012

Kantarellpasta med chevre och citron- och timjanmarinerad kycklingfilé



Kantarellpasta med chevre och citron- och timjanmarinerad kycklingfilé
2 portioner

2 st kycklingfiléer
1 citron, rivet skal
2 msk hackad färsk timjan
1/2 dl olja

Lägg kycklingen i en plastpåsen och tillsätt övriga ingredienser. Blanda/skaka runt påsen och låt det marineras gärna över natt. Bryn kycklingen och stek den klart i ugnen.

Kantarellpasta med chevre

2 dl kantareller
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
1 tsk hackad färsk timjan
200 g pasta
100 g chevreost, smulad
1 dl créme fraiche
1/2 dl pastavatten
1/2 dl dackad bladpersilja

Koka pastan i saltat vatten. Stek kantarellerna i smör tills det mesta av vätskan kokat bort. Tillsätt lök, timjan och krydda med salt och peppar. Tillsätt osten och låt den smälta innan man tillsätter créme fraiche och vatten. Låt det koka ihop och rör sedan i pastan. Strö över persilja och servera med kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar