torsdag 4 oktober 2012

Risotto med chevreost


Risotto med chevreost och bondbönor, karamelliserade fikon och friterad schalottenlök
2 portioner


1 finhackad schalottenlök
2 dl risottoris, tex carnaroli
1/2 dl torrt vitt vin
4-5 dl kycklingbuljong
100 g smulad chevreost
2 msk smör
1 dl förvälda sojabönor

Fräs löken mjuk i olivolja i en gryta. Tillsätt riset och låt det fräsa med så att det blir torrt. Slå på vinet och låt det dunsta bort. Tillsätt 2 dl av buljongen. Låt det småputtra under lock och tillsätt allt eftersom mer och mer buljong tills riset känns mjukt men ändå med en kärna kvar. Tillsätt ost, smör och bönor. Smaka av med salt och peppar
Karamelliserade fikon

4 st färska fikon
3 msk råsocker
1 dl rött vin

Dela fikonen i fyra delar. Smält sockret i en kastrull och tillsätt vinet. Låt det koka upp och lägg i fikonen. Sänk värmen och låt det stå och småputtra 10-15 minuter.

Friterad schalottenlök

1 stor schalottenlök
Olja

Häll upp 1/2-1 cm värmetålig olja i en lite kastrull och värm upp oljan till 150-160 grader. Lägg i schalottenlöken och fritera den tills den fått lätt gyllenbrun färg. Låt löken rinna av på en bit papper.

1 kommentar:

  1. Du är tillbaka! :) Ser mkt smaskigt ut! :)
    /Svägerskan

    SvaraRadera