Kladdkaka har genom alla år varit min favoritkaka. Mina föräldrar tröttnade relativt fort på min bristfälliga fantasi. Många olika recept har jag provat men för tillfället är det här receptet min favorit. Fick jättemysig hjälp att baka av Melker, något som han säkert kommer vilja fortsätta med så länge han får slicka kastrullen.
Har ni något favoritrecept på kladdkaka får ni gärna dela med er av det!
Kladdkaka
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Tillsätt strösocker, kakao och vaniljsocker. Rör därefter i ett ägg i taget och avsluta med att tillsäta mjölet. Smöra och bröa en form med löstagbar kant och häll i smeten. Grädda i nedre delen i 10-15 minuter i 200 grader. Låt kakan svalna innan den serveras så den sätter sig lite och servera med glass eller grädde.
Visste du att: Det som kännetecknar en kladdkaka mot andra chokladkakor är att man inte använder något bakpulver i en kladdkaka. På grund av det blir det inga luftbubblor och kakan blir därför kladdig.
Har ju godis/kak förbud nu på veckorna, men på Fredag ska ja prova ditt recept, för ja älskar kladdkaka i alla olika former :)
SvaraRadera/Carro