söndag 8 januari 2012

Julledighet

Man får väl säga att jag inte har varit jätteaktiv det senaste med uppdateringar på bloggen. Men nu ska det bli bättring igen. Efter att ha fått lite inspiration från Leif Mannerströms reklam på tv fick jag för mig att göra kycklingrullader för första gången. Är helt klart nöjd med resultatet och det ska bli kul att prova med lite andra fyllningar framöver.




Pestofyllda kycklingrullader
2 port

2 st kycklingfiléer
1 dl pesto
1 burk crème fraiche
1 msk djonsenap
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl riven parmesan
2 msk kycklingfond

Börja med att dela kycklingen på mitten så du får ut två st platta bitar av varje filé. Banka eventuellt ut dem försiktigt för att få dem platta. Rör ihop övriga ingredienser i en bunke. Bred ut ett lager på varje filé, rulla ihop och fäst med tandpetare. Salta och peppra  rulladerna och stek dem i smör tills de har fått fin färg. Lyft ur filéerna och vispa ur pannan med 1 dl vatten. Tillsätt restrerande pestoröra i pannan och låt såsen koka upp. Lägg tillbaka rulladerna i såsen och låt dem sjuda i såsen i ca 10 minuter. Servera med frästa grönsaker och potatis eller ris.

Visste du att: En av huvudingredienserna i pesto är pinjenötter. Äter man för mycket pinjenötter löper man risk för att utsättas för "pinjemun". Fenomenet gör att allt man äter smakar beskt under ett par dagar och än så länge finns det inget sätt att motverka det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar