måndag 23 januari 2012

Kött e gött

Fredagens fredagsmys bestod den här veckan av Biff Rydberg. Istället för oxfilé, som det ska vara i orginalreceptet, brukar jag fuska och använda mig av ryggbiff. Personligen tycker jag att det blir lika bra. Se till att stekpannan är riktigt varm och att köttet har blir blivit tempererat när ni ska steka det. Detta för att köttet ska hinna få en fin yta men ändå har kvar en liten rosa mitt.





Biff Rydberg
2 port


350 g ryggbiff
500 g pyttpotatis
1 hackad gul lök
1 1/2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1/2 msk flytande honung
2 äggulor
riven pepparrot

Börja med att blanda ihop såsen: Rör ihop créme fraiche, senap och honung och smaka av med salt och peppar. Skär därefter köttet cm-stora bitar. Salta och peppra bitarna och stek dem i smör. Stek även potatisen i smör och smaka av med salt. Fräs löken och servera den, köttet och potatisen i var sina högar på tallriken. Serveras med såsen, äggula, riven pepparrot och en fräsch sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar