Idag är Emelie och jobbar så då passade jag på att förbereda kvällens middag redan igår. Det blev en form med canneloni, skönt att bara låta den gratineras när man kom hem från jobbet.
Canneloni med kyckling
4 port
1 paket färska lasagneplattor
4 strimlade kycklingfiléer
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 dl skivade champinjoner
100 g spenat
1 dl crème fraiche
50 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl riven parmesan
Fräs kyckling, lök och champinjoner i smör. Tillsätt spenat och crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Fördela röran på lasagneplattorna och rulla ihop dem. Lägg dem skarven nedåt i en smord ugnsäker form.
Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Vispa i mjölken och och låt det koka upp så att såsen tjocknar. Avsluta med att tillsätta osten och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite muskot. Häll såsen över pastan och gratinera i ugen på 225 grader i ca 15 minuter.
Visste du att: Att spenat innehåller en hel del järn känner de flesta till, men lika känt är det inte att det är bra om man även får i sig C-vitamin för att underlätta för kroppen att ta upp allt järn.
Hmm... Det här ska jag nog göra till barnen på jobbet - känns som en crowd pleaser! :)
SvaraRadera/Johanna
Luktade och såg jätte gott ut!!!! Imorn blir det kaka :)
SvaraRaderaSupersmaskiga! Har även gjort kladdkakan och den var mumma den med. Fler recept tack! Får ju ingen vidare inspiration när man är mammaledig så detta är perfekt:-). Blogga på för tusan!!!
SvaraRadera