Igår var vi på den årliga höstfesten som anordnas på Stadtshotellet och som vanligt var det väldigt trevligt. Helt klart bästa maten hittills som det bjudits på. Som sig bör så är man inte så stark idag, men det hindrade inte mig att slänga ihop en grönsaksrisotto smaksatt med tryffelolja( kan uteslutas).
Grönsaksrisotto
2 port
1 finhackad schalottenlök
3 dl risottoris
1 dl vitt vin
5 dl kycklingbuljong
1 morot
1/4 paprika
5 cm squash
1 dl champinjoner
1 dl sugar snaps
2 tsk tryffelolja
1 1/2 dl riven parmesanost
Skär ner grönsakerna i mindre bitar och fräs dem i lite olja så att dem mjuknar något. Ställ åt sidan.
Fräs löken i olivolja och tillsätt riset. Rosta riset så det blir torrt och slå på vinet. Låt det dunsta bort och tillsätt 2 dl av buljongen. Låt det småputtra under lock och tillsätt allt eftersom mer och mer buljong tills riset känns mjukt men ändå med en kärna kvar. Blanda i de frästa grönsakerna, parmesanen, tryffeloljan och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Toppa gärna med lite extra parmesan vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar