torsdag 10 november 2011

Nyttigt värre

Ytterliggare en dags vabbande resulterade i lite nybakt bröd. Ett recept jag har fått av svärmor och som snabbt blivit en favorit. Jag gör oftast en dubbel sats och fryser in större delen av det färdiga brödet, då bröd som bakas med bikarbonat fortare blir torrt än bröd som bakas med jäst. Kan tänka mig att det blir en hel nya ingredienser att köpa hem men jag tror nog att när vi väl har bakat brödet en gång kommer ni göra det igen.




Nyttigt bröd med torkad frukt
1 limpa

50 g torkade aprikoser i bitar
3 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl rågkross
1/2 dl vetekli
6 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
2 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda ordentligt. Smörj en avlång bakform och häll i smeten.
Grädda brödet i 1 timma och 10 minuter på 175 grader i nedre delen av ugnen.

1 kommentar:

  1. Låter som ett super gott bröd ! Det ska allt provas.

    SvaraRadera