Idag kom jag på att det skulle nog bli lite tajt att bjuda familjen på desserten som jag förberedde redan i torsdags. Så istället fick det bli en trevlig och kanske lite alltför arbetad eftermiddagsfika.
Chokladstubbe med bananglass
2 portioner
Stubben
2 pannkakor
1 dl vispgrädde
1 msk strösocker
50 g grovhackad mjölkchoklad
1/2 gelatinblad
Skär 4 cm breda strimlor av pannkakorna. Rulla löst ihop strimlorna som en spiral och lägg dem i pappersformar (kommer behövas 3-4 strimlor/form). Blötlägg gelatinet i 10 minuter. Koka under tiden upp grädden tillsammans med sockret och slå det över chokladen. Vispa det till en jämn smet och låt gelatinet smälta i blandningen. Häll det därefter i pannkaksformarna o försök få smeten mellan alla lager av strimlorna. Låt det stelna i kyl ett par timmar.
Bananglass
1 välmogen banan
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 vaniljstång
2 dl strösocker
1msk flytande honung eller glukos
4 äggulor
Koka upp grädde, mjölk, socker,honung, skårad vaniljstång och bananen i skivor. Låt det koka några minuter, dra det sen från värmen och sila gräddsmeten Vispa upp äggulorna och tillsätt smeten under fortsatt vispning. Häll tillbaka i grytan och värm upp till 85 grader. Låt det svalna och kör till en fast konsistens i glassmaskin.
Ser farligt gott ut!! :)
SvaraRadera