torsdag 10 november 2011

Pasta!

Pasta är en riktig favorit här hemma. Ibland kan vi komma på oss att vi ätit det på tok för mycket de senaste dagarna. Men idag när det var dags för enskilda kort på dagis för Melker ,så behövde maten gå fort när vi kom hem. Så här får ni min variant på Spaghetti Carbonara.

Tips: Jag är inget jättefan av att steka bacon i stekpannan så jag kör oftast mina i ugnen. Lägg ut baconskivorna på bakplåtspapper på en plåt och stek dem ca 10 minuter på 225 grader och låt dem sen rinna av på lite papper.



Spaghetti Carbonara
2 portioner

1 pkt bacon
2 ägg
1 dl grädde
1 riven vitlöksklyfta
1 1/2 dl finriven parmesan
1 dl finhackad persilja
1 tsk nymald svartpeppar
1/2 tsk salt

Koka spaghetti enligt anvisningar. Jag brukar räkna 100 g torkad pasta/person. Stek baconet och skär det i bitar. Vispa ihop övriga ingredienser. Rör ner bacon och äggblandningen i den  kokta spaghettin och rör snabbt ihop till krämig konsistens. Servera och toppa gärna med riven parmesan, flingsalt och nymald peppar.

Istället för "Visste du att", kommer en liten gåta; Vad är motsatsen till bacon?



2 kommentarer:

  1. Så vad ÄR motsatsen till bacon då? Klockan är 02.24 och jag kommer inte kunna sova om jag inte får svar på det här!
    /Johanna

    SvaraRadera