Idag och imorgon är min sambo Emelie i Karlstad för att göra ett par redovisningar som en del i sin utbildning till förskolelärare. Det bästa med att hon är borta ett par dagar, är att jag då kan passa på att äta mat som hon inte är så förtjust i. Så ikväll tömde jag frysen på den sista grynkorven som var kvar från förra julens "stoppning". Att göra egen grynkorv är något som jag har gjort med min mormor och morfar sen jag var väldigt liten. En tradition jag har fortsatt på egen hand då en grynkorv från affären inte kan mäta sig i smak med mormors recept. Receptet kommer jag dela med mig av närmare jul när årets korv ska göras.
Kvällens middag bestod alltså av grynkorv, potatismos, cidervinägersenapssås och rårivna morötter.
Visste du att: År 2005 startades grynkorvsakademin i Skara. Tredje torsdagen i oktober varje år har akedemin utsett till grynkorvens dag, En av deras stadgar är att få den här dagen att bli en röd dag - åtminstone almmän flaggdag...
Usha! Tur att du passar på när jag är borta ;)
SvaraRaderaEn ny favvo blogg att följa :) Hejja Jeppson!
SvaraRaderaGrynkorv är ju mums! Stackars Emelie som inte insett det än ;)
SvaraRaderaSnyggt! Här verkar finnas mycket gott att kolla på och inspireras av. Något för vår matklubb!
SvaraRadera