fredag 4 november 2011

På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest...

Sonen har åkt på vattkoppor idag, så förhoppningsvis så ska han och jag kunna baka en del nästa vecka när jag åker på att "vabba". Tror han bland annat kommer älska att göra chokladbollar. Men det är nästa vecka som sagt.

Som en fredag bör enligt reklamen så bjöd jag på kyckling ikväll. http://youtu.be/R8d7pXJ8ecg

Fänkålen bryter härligt av den annars så lena saffranen.



Kycklingfilé med fänkål och saffran
2 port

2st kycklingfiléer
1/2 fänkål
1dl torrt vitt vin
1 burk crème fraiche saffran
färska örter

Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem nästan klara i smör. Skär fänkålen i bitar och fräs dem i en gryta. Tillsätt vin och crème fraiche och låt det koka upp. Lägg i kycklingen och låt dem småputtra under lock i ca 10 minuter. Skär kyclingen i skivor och servera med såsen och pasta. Toppa med lite färska örter.

Visste du att: Varje år produceras det cirka 300 ton saffran. I antikens Egypten och av de grekiska prostituerade användes saffran som parfym.

2 kommentarer:

  1. Carro - Mamma till Elsa o Max6 november 2011 kl. 18:40

    Detta måste ja prova :)

    Bra blogg som man kan kika in på när man inte har nån inspiration till veckan mat :)

    SvaraRadera
  2. Riktigt kul med en receptblogg för fantasilösa småbarnsföräldrar som jag och min sambo! :) sen är jag flitig läsare av Emelies härliga blogg så det faller sig naturligt att se vad man kan inspireras av på din sida! :) verkar lovande!
    Kram

    SvaraRadera