tisdag 1 november 2011

Skönt att komma hem

De senaste dagarna har vi varit lite underbemannade på jobbet så man är riktigt trött i knoppen när man kommer hem. Med en son på 1 år och 8 månader så ska gärna maten stå på bordet en halvtimma efter man klivit in genom dörren. Så idag när man kom hem och Emelie i stort sett var klar med maten var hur skönt som hellst. Så dagens inlägg har jag fått hjälp av henne med:



Kokt torsk i apelsinsås
4 portioner

600g  torskfilè eller annan vit fisk
3 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
2 msk hummerfond
rivet skal och saft från en halv apelsin
1 tsk timjan

Blanda ihop grädde, fond, vetemjöl, apelsin och timjan i en traktörpanna eller annan vid kastrull och låt det koka upp. Sänk värmen något och sjud den saltade och pepprade torsken i ca 7-8 minuter. Vid tillgång toppa gärna med lite finskuren gräslök och servera med ris och någon kokt grönsak.

Visste du att: Man tror att torsken har fått sitt namn från ordet torr, då den i äldre tider nådde konsumenterna i torkad form. Livslängden på en torsk ligger på omkring 25 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar