Härom veckan fick jag i uppdrag att baka en kaka åt Emelie som hon skulle ha med till sin studiegrupp. Hon hade önskemål om en kaka som fick ofta som barn och det var bara att lyda...
Kladdkaka med kokostosca
4 ägg
6 dl strösocker
150 g rumsvarmt margarin
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
Tosca
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 dl sirap
1 1/2 dl grädde
75 g margrin
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned margarin, kakao, vaniljsocker och salt. Rör sist i mjölet. Bred ut smeten på bakpapper i långpanna 35*40 cm. Grädda mitt i ugnen 20 minuter på 200 grader. Gör under tiden glasyren. Blanda alla ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme i ca 5 minuter. Bred ut glasyren på kakan och grädda ytterliggare tills kakan blir ljusbrun, ca 10 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna innan den skärs.
Du vågar skriva margarin... Hehe! Den kakan är gudomligt god, och den går utmärkt att äta även fryst, om man inte "hinner" Tina den....
SvaraRadera