söndag 6 november 2011

Bättre än Ikeas

Efter att sambon tjatat om att hon var sugen på köttbullar i flera dagar så var det dags att fixa det idag. Jag kan lova att dem fick toppbetyg av henne. Gör gärna en stor sats när ni ändå är igång. Jag kör mina i ugnen för att slippa stå och steka i massa omgångar.

 










Köttbullar

1000 g blandfärs
1,2 dl ströbröd
3 msk potatismjöl 
1 msk salt
1 msk nymald kryddpeppar
1/2 msk nymald svartpeppar
3 dl mjölk
1 halv finhackad gul lök
2 msk kalvfond
3 tsk dijonsenap
2 ägg

Blanda ihop ströbröd, potatismjöl, salt, peppar och mjölk och låt det svälla i 10 minuter. Blanda i lök, färs, fond och senap. Tillsätt därefter ett ägg i taget så att smeten "orkar" ta upp äggen. Forma därefter så små köttbullar du orkar. Lägg dem på smorda plåtar och kör dem i ugnen 10-15 minuter på 225grader.
Servera tillsammans med kokt potatis, morötter, gräddsås och lingonsylt.

Visste du att: IKEA säljer c:a 180 miljoner köttbullar per år, vilket innebär c:a 21000 per timma eller c:a 5,8 per sekund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar