Köttbullar
1000 g blandfärs
1,2 dl ströbröd
3 msk potatismjöl
1 msk salt
1 msk nymald kryddpeppar
1/2 msk nymald svartpeppar
3 dl mjölk
1 halv finhackad gul lök
2 msk kalvfond
3 tsk dijonsenap
2 ägg
Blanda ihop ströbröd, potatismjöl, salt, peppar och mjölk och låt det svälla i 10 minuter. Blanda i lök, färs, fond och senap. Tillsätt därefter ett ägg i taget så att smeten "orkar" ta upp äggen. Forma därefter så små köttbullar du orkar. Lägg dem på smorda plåtar och kör dem i ugnen 10-15 minuter på 225grader.
Servera tillsammans med kokt potatis, morötter, gräddsås och lingonsylt.
Visste du att: IKEA säljer c:a 180 miljoner köttbullar per år, vilket innebär c:a 21000 per timma eller c:a 5,8 per sekund.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar