lördag 12 november 2011

Caesarsallad

Till lunch idag bjöd jag Emelie på Caesarsallad. Jag brukar ofta få beröm för dressingen, så gör gärna lite extra att bjuda på i en skål bredvid. På sommaren är det riktigt gott att byta ut kyckling och bacon mot handskalade räkor.


Caesardressing
4 portioner

3 äggulor
1/2 msk dijonsenap
3 dl matolja
3 finhackade vitlöksklyftor
50 g finhackade sardeller
1/2 dl riven parmesan
citronsaft

Vispa äggulor och dijonsenap med elsvisp. Tillsätt matoljan, lite i taget, under ständig vispning. Rör i vitlök, sardeller och parmesan. Smaka av med citronsaft, salt och nymald svartpeppar.

Riv romansallad i stora bitar och lägg i en bunke tillsammans med bitar av gurka, tomat och rödlök. Tillsätt cirka 2 msk dressing per person och rör så att alla salladsblad blir dressade. Lägg upp på tallrikar och toppa med bacon, krutonger (jag körde grisini idag) kyckling och riven parmesan.

Visste du att: Sardellen är en form av ansjovis, den går under namnet sardell när den saltats och lagts i olja.

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset, aldrig riktigt blivit nöjd med min egen ihopslevade variant. Värt att testa!

    SvaraRadera