4 portioner
3 äggulor
1/2 msk dijonsenap
3 dl matolja
3 finhackade vitlöksklyftor
50 g finhackade sardeller
1/2 dl riven parmesan
citronsaft
Vispa äggulor och dijonsenap med elsvisp. Tillsätt matoljan, lite i taget, under ständig vispning. Rör i vitlök, sardeller och parmesan. Smaka av med citronsaft, salt och nymald svartpeppar.
Riv romansallad i stora bitar och lägg i en bunke tillsammans med bitar av gurka, tomat och rödlök. Tillsätt cirka 2 msk dressing per person och rör så att alla salladsblad blir dressade. Lägg upp på tallrikar och toppa med bacon, krutonger (jag körde grisini idag) kyckling och riven parmesan.
Visste du att: Sardellen är en form av ansjovis, den går under namnet sardell när den saltats och lagts i olja.
Supergott älskling!
SvaraRaderaTack för tipset, aldrig riktigt blivit nöjd med min egen ihopslevade variant. Värt att testa!
SvaraRadera