Idag bjöd jag min sambo Emelie på våran favoritsås till lax. Tanken var även att Melker skulle skulle fått njuta av såsen men vattenkopporna har tagit musten ur han idag. Så han fick gotta sig med en flaska välling och förhoppningsvis en natt med ostörd sömn.
Citronmelissås
2port
4st schalottenlökar
25 g smör
1/2 dl torrt vitt vin
1 dl fiskbuljong
2 dl crème fraiche
2 msk hackad citronmeliss
Hacka schalottenlöken och fräs den i smöret. Tillsätt vin och buljong och låt det koka i ca 15 minuter. Sila bort löken och tillsätt crème fraichen. Låt det koka upp och tillsätt citronmelissåsen precis innan servering. Servera med ugnstekt eller halstrad lax, pressad potatis och ärtor. Men framför allt med ett gott glas vitt.
Visste du att: Doften av citronmelisslockar till sig bin, därför brukade man gnida in nya biskupor med bladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar