Idag är jag och representerar företaget jag jobbar för - Werners Gourmetservice (http://www.wgs.se/) på en grossistmässa i Karlstad. Så det blir ingen matlagning idag men förhoppningsvis lite kul inspiration från de andra utställarna. Däremot tänkte jag dela med mig av mitt och Melkers tidsfördriv igår. Vi gjorde klassiska chokladbollar! Fick kanske inte så mycket hjälp men han var nöjd över att få povsmaka.
Chokladbollar
150 g rumstempererat smör
2 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
4,5 msk kakao
3,5 dl havregryn
1 dl kokosflingor
2 msk kaffe
Vispa smör och socker till en jämn smet. Blanda i vaniljsocker och kakao. Tillsätt därefter havregryn, kokos och kaffe och blanda till en jämn smet för hand. Ställ gärna in smeten i kylen en stund så att smeten blir fastare vilket underlättar när du ska rulla bollarna. Rulla bollarna i pärlsocker och förvara de därefter i kyl eller frys - om ni kan motstå att äta upp all på en gång förstås.
Vilken mysig blogg du skaffat Jesper... Massa bra insperation ju! jag blir lite nyfiken på vad det är för rött smarrigt i ett av glasen i din header?
SvaraRadera